lördag, november 28, 2009

Ny stickning




Den här gången ville jag sticka efter mönster. Garnet som stod i turen var Novita Aino, som jag köpte i fjol somras. Jag köpte det för jag tyckte om garnet, tjockt entrådigt ullgarn, och om färgerna, brun svart med litet vitt. Bara 400 gram fanns kvar, så det räckte inte till långärmad tröja.

Mönstret hade jag laddat ned från internet någon gång, och där hittar jag det inte längre. Det är enkelt, i rätt och avigt och rak upp och ned, och kort. Kanterna blir vida, 4,5 cm i rätstickning. Ärmkantarna stickas i ett med bak och fram styckena.

Bakstycket är nästan färdigt. Det tar litet över ett nystan, så garnet räcker nog. Det fanns en knut på garnet på första nystanet, och efter knuten blev det mindre vitt på garnet, så nu ser det mörkare ut på en bit. Jag märkte det först när jag började med andra nystanet. Det märks ännu bättre på bilden än i verkligheten. Sådant är förargligt. Alla nystan kommer från samma färgbad, och här blev det annorlunda mitt i ett nystan. Det skulle gå att reva upp och använda den här biten till kanten, men man vet aldrig vad som finns i de andra nystanet.

Annars går det bra och fint att sticka med garnet. Det känns härligt och med 5,5 mm stickor går det fort.

söndag, november 22, 2009

Mera blommor




Kudden som jag köpte påbörjad från loppis blev färdig i juli, och nu har den fått baksida och innerkudde. Jag blev riktigt nöjd med den. Det syns varken att den är sned eller att den är ojämnt sydd. Tyget till baksidan kom också från loppis, i två kassar med tygbitar. I ena hörnet finns en söt liten fågel.



























Av lapptäcket har det inte blivit av. Tyg finns i massor, och jag ser på mönster och planerar. Det finns alltför mycket att välja mellan, och det är alltför roligt att sticka. Jag har börjat sy en ny kudde i alla fall.

fredag, november 13, 2009

Två mörka filtar

Filten #126 blev färdig för någon tid sedan, och nu har jag tvättat den i maskin, så nu är den alldeles färdig. Filtarna blir slätare i tvätten. Jag vågar inte, och vill inte besvära mig med, att pressa dem, för ibland finns det garn med som inte tål pressning. Den här filten blev så mörk. Det faller mig i smaken men inte alla.


























Så nu när jag började med följande mörk filt, #129, satte jag till en rand i grannt cyclamen rött mohärgarn, och det lyser upp den. Det finns också flera gredelina garn med, och mindre brunt än i #126. Jag har ingen annan stickning på gång, så det går fort framåt.








Till den här filten revade jag upp en kofta i shetlandsgarn, stickad på maskin i stor 1980 tals model. Märket heter Buttercup. Den var full av hål, så stora att det måste vara annat än malar, och garnet bröts ständigt av när jag revade upp den. Ibland undrar jag om det är verkligen värt besväret.

torsdag, november 05, 2009

Bokslut för oktober








Den här månaden köpte jag garn igen. På Stockmanns galna dagar fick jag en 500 grams förpackning Regia sockgarn väldigt förmånligt. Regia Multieffekt Color heter det, i blå grå vita nyanser. Jag blev glad när jag fann det, för jag tyckte att det passar med med Mexico Limbo garnet. Efteråt kom jag ihåg att det garnet är 6-trådigt och Regia garnet är 4 trådigt, så det går inte. Åtminstone tycker jag om färgerna på Regia garnet, så det skulle gå till slitstark och maskintvättbar tröja.








Senare hittade jag Rowan garn på loppis, jättebilligt. Det här var också i en 500 grams förpackning, Rowan Pima Cotton. Färgen är ljusbrun, precis sådan som jag tycker om, så nu har jag garn till nästa sommar. Båda förpackningarna var, och förblir, oöppnade.
















Det enda som blev färdigt i oktober var Noro Kureyon tröjan, och den var alldeles lätt. Så förrådet kryper uppåt igen.

Filten #128 är färdigstickad, och nu fäster jag trådarna. Det finns ovanligt många trådar i den här filten, så det räcker länge. Den här gången fick jag använda allt flera korta trådar, för garn med långa trådar i de här färgerna fattas nu i förrådet.

Jag roade mig med att ta flera kort av filten #127 som blev färdig i förra månaden, så nu skall jag visa dem.