söndag, december 20, 2009

Jag stickar vidare



Filten #129 blev färdig stickad för någon vecka sedan. Den blev fin. Nu virkar jag kanten på den, och sedan skall jag försöka få trådarna fästade före månadens och årets slut. Det borde gå, för det finns relativt få trådar, jämfört med #128.
















Den nya filten #130 blir inte alls så fin. Det turkosa bomullsgarnet från filten #125 låg fortfarande på sinnet, så jag beslöt sätta hit den, fast den blir avvikande. Det lyckades bra med annan färg i filten #129. Här blev inte så dåligt. Jag tycker i alla fall bättre om den än om en helturkos filt, som #125. Det fattas mohair garn, men det finns inget lämpligt i förrådet, åtminstone inget som jag nänns sticka med.






















Till den här filten revade jag upp en Kaffe Fassett tröja. Mönstret heter Zigzag från boken Glorious Knitting, fast här används bara fem olika färger. Garnet är handspunnet, härligt mjukt och ojämnt. Tröjan har tydligen krympt i tvätten, men det gick ganska lätt att reva upp den. Sådana här mönster tycker jag om att reva upp.





















Västen går det långsamt med, för jag tar upp den så sällan. Båda framstycken är färdiga och ihopsydda vid axlarna. Det blev pölar på båda framstyckena, när jag kastat på maskor till ärmkanten. Det enda sättet att undvika det skulle ha varit att sticka om med ett par flera eller färre maskor. Det tog ju ett flertal varv förrän jag märkte det, och då ville jag inte börja om. Det syns bättre på bilden.


Jag har också plockat upp maskor och stickat halskanten. Först blev det rätstickning, och sedan fem varv slätstickning så den rullar framåt. Jag tycker om den. Det finns mycket garn kvar, så jag funderade länge om jag skulle plocka upp maskor vid nedre kanten och sticka den längre. Till slut beslöt jag att låta den vara den här längden, för så ser mönstret ut, och den fina linjen förstörs om den blir längre. Så det är bara att fortsätta.












Till virkad filt #2 har jag virkat ihop lapparna i alla spalterna på tvären. I dag bredde jag ut dem igen på sängen för att kontrollera att alla lappar har kommit på rätt plats, och det har de. Nu har jag satt bort den, tills filten #129 blivit färdig. Annars ligger #129 bara på samvetet, isynnerhet eftersom det är troligt att filten #130 också blir färdig stickad före jag kan ta fram den igen.

1 kommentar:

Anonym sa...

merkur 37c hd 3-pin merkur 37c hd 3-pin merkur 37c hd 3-pin merkur 37c hd
Merkur 37c Hd 3-pin Merkur 37c is 제왕카지노 a 메리트 카지노 쿠폰 new 2-piece double edge safety razor. The Merkur 37C is an innovative design septcasino which was designed to enhance the