torsdag, juli 30, 2009

Gult






Jag stickade färdigt på filten #126 för flera veckor sedan, och kanten blev fort virkad. Nu har jag bara ett fåtal trådar kvar att fästa, och det klarar jag av i morgon, så filten blir färdig före månadens slut.

Så här mycket har jag stickat på den nya filten, #127. Den skulle bli gul, men det finns inte så mycket gult garn i förrådet så den blir hellre en blandning av pastell färger. Själv tycker jag om den, och som vanligt är det roligt att sticka på den.

Till den här filten revade jag upp en väst som jag själv stickat, visst år 1988. Boucle bomullsgarnet köpte jag i en stor 500 gr härva. Då var det kritvitt. Jag stickade västen enligt eget mönster. Nedtill blev det ca 10 varv rätstickning och sedan enkelt spetsmönster. Runt halskanten och ärmarna virkade jag ett par varv. Fastän västen passade tidens mode blev den aldrig använd. Efter några år tänkte jag att kanske det var den kritvita färgen som jag inte trivdes med, så jag färgade den med mörkbrun färg. Den blev mycket ljusare, inte alls otrevlig. Men mera använd blev västen inte. Även nu, i vintras, när jag tog fram den och tänkte på att reva upp den, provade jag den igen, men inte heller nu tyckte jag om den. Så nu är den upprevad, och nu är jag nöjd. Garnet gör sig väl i filten, och det är behagligt att sticka med.

måndag, juli 20, 2009

Den blev färdig


Filten C5

Garn: Sirdar Denim Ultra akryl 60% bomull 25%, ull 15%, 450 gr
Stickor: 8 mm
Sticktäthet: 11 m på 10 cm
Storlek: 62 cm bred 84 cm lång
Mönster: eget
Stickad 15 juni – 17 juli 2009

Den här filten blev fort färdig, tycker jag, men det är för att den är så liten. Jag stickade på den nu och då, till omväxling. Det blev tröttsamt att sticka med så tjocka stickor, så alltför länge kunde jag inte hålla på med den. Jag är ganska nöjd med den. Jag har fortfarande problem med att sticktätheten inte alltid är densamma, men nu när jag vet om det kan jag ge akta på det.

För barnfilt är den ganska tjock, men den känns inte särskilt varm, så jag vet inte hur nyttig den blir. Det borde i alla fall gå fint att tvätta den i maskin. Och det blev slut på det här garnet. Jag slutade sticka när garnet tog slut, och längden blev passlig, som planerat. Jag kastade av med virknål, och det blev stadig kant. Sidokanterna blir också fina med det här mönstret.

onsdag, juli 15, 2009

Bokslut för juni 2009


Försenat blir det bokslut. Ingen filt blev färdig, så förrådet gick inte ned alls. Grainy Silk tröan blev färdig, men den vägde litet, och så köpte jag sock garnet. Rundat gick förrådet upp med 100 gram bara, orundat litet till. Jag borde vara nöjd.

Per kvartal ser det inte så illa ut, fast månadsvis går det uppåt ibland. Om det tar sex sju veckor att sticka en filt färdig, så blir det månader utan någonting färdat. Och om jag köper garn då stiger förrådet. I juli har jag köpt mera. Det går helt enkelt inte att låta bli.